34 photos available

Sold subject to conditions: Mooi gelegen geschakelde 2/1kapwoning naar bijzonder ontwerp van architect Bonnema in de Oevergriend.

Address: Oevergriend 92, 1356 EG Almere
Type of residence House, single-family house, semi-detached linked House
Plot size 245 m²
Liveable area 125 m²
€325,000
Top offer
Sold subject to conditions

General

Op één van de meest bijzondere plekjes van De Grienden ligt deze door architect Bonnema ontworpen geschakelde 2-onder- één-kap- woning. Kenmerkend is de speelse uitstraling en indeling. De buitengevel is bekleed met Canadian Western Red Cedar, een houtsoort dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Tevens heeft de woning de beschikking over een carport en overkapping in de voortuin met extra eig... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, single-family house, semi-detached linked House
Construction period 1983
Status Sold subject to conditions
Offered since 17 September 2018

Features

Offer
Reference number 00091
Asking price €325,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Offered since 17 September 2018
Last updated 16 October 2018
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached linked House
Type of construction Existing estate
Construction period 1983
Roof materials Bitumen
Rooftype Shed
Certifications Energy performance advice
Surfaces and content
Plot size 245 m²
Effective area 125 m²
Content 446 m³
Surface area other inner rooms 5 m²
Surface area external, linked storage rooms 2 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Outdoors
Location On a quiet street
Residential area
Sheltered location
Near public transport
Near school
Type Back yard
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Has an energy certificate Yes
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Nefit Smartline HR
Year of manufacture 2004
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 2
Number of covered parking spaces 1
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Has fibre Optical cable Yes
Garden available Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Op één van de meest bijzondere plekjes van De Grienden ligt deze door architect Bonnema ontworpen geschakelde 2-onder- één-kap- woning. Kenmerkend is de speelse uitstraling en indeling. De buitengevel is bekleed met Canadian Western Red Cedar, een houtsoort dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Tevens heeft de woning de beschikking over een carport en overkapping in de voortuin met extra eigen parkeerplaats en openbare parkeerhavens in de wijk, en 3 in grootte variërende slaapkamers op de eerste verdieping. De woning is op fietsafstand van landgoed De Kemphaan en het gezellige centrum van Almere Haven gelegen. Fijn van het wonen in Almere Haven is de opzet van de wijken: ook in de Oevergriend zie je dat er alleen bestemmingsverkeer aanwezig is. Ideaal voor gezinnen met kinderen: ze kunnen naar hartenlust op straat spelen. In de straat zelf, op zo'n 25 tot 50 meter afstand, zijn 2 leuke speelplaatsen aanwezig. Voordeel van het wonen aan de rand van de wijk is de rust en het nabijgelegen Waterlandsebos. Alle voorzieningen bevinden zich in de directe omgeving, door de nabije ligging van het centrum van Almere – Haven. Daarnaast zijn scholen, kinderopvang en openbaar vervoer binnen 5 loopminuten te bereiken.

Verkoper vertelt:
"Als je deze sfeervolle wijk in komt valt meteen de speelsheid en de diversiteit van de woningen op. “Alsof je een vakantiedorp inrijdt” hoorden we eens iemand zeggen. En eigenlijk voelt het ook wel een beetje zo. De speelplaatsen voor de kinderen en het vriendelijke karakter van de wijk geven een speciaal gevoel. Houtskeletbouw zorgt ervoor dat de bewoners heel bewust voor dit type woning hebben gekozen en iedereen blij is met zijn/haar huis. Dit is heel bepalend voor de goede, sociale sfeer. Betrokkenheid, maar zonder verplichting.
En dat is alleen nog maar de buitenkant. Toen wij in 1983 voor het eerst in ons nieuwe huis kwamen wisten we meteen dat het een huis voor het leven zou worden. De atmosfeer voelde in alle opzichten goed. We konden van dit huis een thuis maken. Doordat de benedenverdieping in verschillende blokken is verdeeld en veel ramen heeft, krijg je mooie “hoekjes” met telkens een andere lichtinval. Waar je ook zit, je kijkt steeds vanuit een ander perspectief.
Op de bovenverdieping is een lange ruime overloop. Kenmerkend zijn de hoge puntige daken met dito ramen. Ze zorgen voor een aparte sfeer in één van de slaapkamers en badkamer. Tevens geven ze het huis ook aan de buitenkant een bijzondere uitstraling.
Het is moeilijk de kwaliteiten van het huis uit te drukken in woorden. Eigenlijk moet je het beleven en de warmte voelen die van dit fijne huis uitgaat.
We hebben er samen met onze kinderen, die er een heerlijke jeugd hebben gehad, 35 jaar met heel veel plezier gewoond.
Als senioren hebben we nu gekozen voor een gelijkvloers appartement met een view. We laten een in alle opzichten warm huis met een ziel achter."

Ground floor

Via de carport en overkapping bereikt u de entree en berging van de woning. Hal met toegang tot meterkast, toilet en de deur naar de woonkamer. Bij binnenkomst in de woonkamer valt onmiddellijk de speelse indeling op. De vele ramen zorgen voor zeer veel lichtinval en de openslaande deuren naar de achtertuin, maken het tot een sfeervol geheel. De keuken in "L"-vorm is voorzien van voldoende kastruimte en inbouwapparatuur en biedt toegang tot de bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting en de opstelling van de Nefit Smartline HR cv-ketel (2004) is hier gesitueerd. Tevens krijgt u toegang tot de ruime achtertuin met een zeer mooie ligging en heeft geen afscheiding met het buurperceel.

First floor

Door middel van een open trap bereikt u de overloop en lange gang met totaal 3 slaapkamers, veel bergruimte en de badkamer met douche/stoomcabine, dubbele wastafel en vrijhangend toilet. Vanaf de overloop heeft u toegang tot het balkon.

Details

Speelse geschakelde 2-onder-één-kap woning;
Op bijzondere locatie gelegen;
Buitenschilderwerk 2018;
Kindvriendelijke omgeving;
Energielabel C;
Technokeuring VEH aanwezig;
Bouwjaar 1983.

Floor plans

Extra

Recently viewed